Een vrouw uit het Noord-Hollandse Landsmeer moet haar huurwoning uit, omdat woningbouwvereniging Eigen Haard ervan overtuigd is dat ze ergens een tweede huis heeft.
De buren van de vrouw zouden bij de woningcorporatie hebben geklaagd dat de vrouw nooit thuis was. Zo springen de lichten altijd op dezelfde tijd aan. Ook zou haar energierekening extreem laag zijn. De corporatie stelde daarop een onderzoek in en stelt nu dat de woning niet haar hoofdverblijf is. Omdat er een groot tekort is aan sociale huurwoningen in Landsmeer, wil de corporatie nu dat de vrouw vertrekt, meldt RTV NH.
De vrouw zelf beweert dat ze sinds het overlijden van haar vader vaak bij haar moeder is om voor haar te zorgen, maar elke nacht in haar eigen huis doorbrengt. Toch heeft ze eerder dit jaar onder druk van Eigen Haard haar huur opgezegd. Toen ze daar echter spijt van kreeg, is ze naar de rechter gestapt om de opzegging ongedaan te maken. Volgens Eigen Haard heeft ze vrijwillig de huur opgezegd. De rechter stelde de vrouw in het gelijk, maar de woningcorporatie ging in hoger beroep. Omdat de vrouw geen zin en geld meer heeft voor een nieuwe procedure, heeft de ze handdoek in de ring gegooid.