De aanwezigheid van acteur Tom Hanks heeft een rechtszaak in Los Angeles verpest. De wereldberoemde acteur was opgeroepen als jurylid in een zaak over huiselijk geweld. Door een al te gretige aanklager moest de zaak echter nietig worden verklaard.
De aanklager, die overigens niet betrokken was bij de zaak, benaderde Hanks in de wandelgangen om hem te bedanken dat hij in de jury plaats wilde nemen. "Ze zei dat iedereen onder de indruk was dat hij als beroemdheid toch dienst wilde doen als jurylid", verklaarde een woordvoerder.
Contact tussen het Openbaar Ministerie en juryleden is echter verboden, om beïnvloeding van de jury te voorkomen. Toen de aanklager het contact opbiechtte, vroeg de verdediging de rechter onmiddellijk de zaak te stoppen.
De verdachte had een jaar de gevangenis in kunnen gaan, maar kwam er dankzij een deal met het OM vanaf met een boete van 150 dollar voor verstoring van de openbare orde.
Een woordvoerder van het OM benadrukt dat Hanks niets te verwijten valt en er wordt een onderzoek ingesteld naar de aanklager. "Ze was misschien iets te veel onder de indruk van zijn faam en wilde aardig zijn, maar zoiets mag absoluut niet gebeuren."