Ezel Dio is gered door de implantatie van een pacemaker. Het Cardio-team van de dierenkliniek grote huisdieren hielp de ezel, die leed aan een geleidingsstoornis met een te lage hartslag en plots bewustzijnsverlies.
Ezel Dio kon alleen nog maar gered worden met een pacemaker. Voor de operatie was het veulentje te rustig. "maar ondertussen heeft hij zijn ezelmanieren al helemaal terug", citeert de weekkrant van het Cardio-team.
Het opvangcentrum voor Nederlandse en Belgische ezels, de Ezelshoeve kreeg onlangs een bericht over een ezelsveulen die epilepsie leek te vertonen. Hierdoor viel de beestje meerdere keren per dag flauw en kon hij niet verkocht worden. De eigenaar besloot Dio de ezel af te staan aan de Ezelshoeve.
De broers en zussen van Dio bleken allemaal dezelfde afwijking te vertonen en waren hier allemaal aan overleden. De eigenaar besloot ook de fokmoeder van de ezeltjes af te staan. Al snel werd geconstateerd door dierenarts K.Kleyn dat de hartslag van het veulen heel traag was, daarom werd het veulentje doorverwezen naar het Cardio-team van de dierenkliniek grote huisdieren van Universiteit Gent. Het Cardio-team ontdekte een aangeboren hartafwijking en een zogenoemd hartblok. Het hartblok zorgt voor een geleidingsstoornis en een extreem langzaam kloppend hart en een extreem lage bloeddruk. Hierdoor viel de ezel regelmatig flauw. Een pacemaker verhelpt dit probleem. Dio is alleen nog maar een veulen, wat de operatie extra lastig maakte. "Bijkomende moeilijkheid was dat we moesten voorzien dat de ezel het komende jaar nog zal groeien."