De Amerikaanse vastgoedmagnaat, tv-personality en miljardair Donald Trump gaat de Indiase vastgoedmarkt op. Meest in het oog springende project is een gouden wolkenkrabber in Mumbai, Indiaas grootste stad en commerciële centrum.
De economische groei valt tegen en de roepie, de Indiase munt, keldert. Toch ziet Donald Trump brood in de vastgoedmarkt in India en specifiek voor zijn niche: luxe wooncomplexen. Dat schrijft de Amerikaanse website Quartz dinsdag.
Vorige maand kondigde hij de bouw aan van een tweelingtoren in Pune in West-India, met vijfkamerappartementen met allemaal een eigen thuisbioscoop. Maar dat is bescheiden vergeleken bij de gouden wolkenkrabber die binnenkort moet verschijnen in Mumbai.
In de toren komen drie-, vier- en vijfkamerwoningen uitgerust met bubbelbaden en designkeukens, en dat alles op een zeer goed beveiligd terrein. Vooral dat laatste feit moet samen met de merknaam Trump potentiële kopers over de streep trekken.
Trump lijkt zich overigens erg goed te hebben ingedekt voor het geval dat het economisch nog slechter gaat in India. Beide projecten zijn in feite een soort franchise waarbij Trump zijn naam leent, maar de uitvoering en de financiering wordt verzorgd door de Indiase Lodha Group.