De familie benaderde doktoren, nadat zij zagen hoe de baby problemen kreeg met slapen door de tweede schedel en hoe de baby gebrandmerkt werd door het dorp.
De doktoren zeggen dat de operatie succesvol verliep, maar het was zeer moeilijk doordat de belangrijke aderen en zenuwen aan de tweede schedel vast zaten.
Asree Gul, wat “nieuwe bloem” betekent, is één van de tweeling, maar de doktors vermoeden dat haar tweede schedel was ontstaan door een derde kind dat aan haar vast groeide.
Dokter Ahmad Obaid Mojadidi vertelde: “Haar moeder schonk het leven aan een tweeling: twee meisjes, één meisje in goede gezondheid en de andere met een vreemde conditie. Zij had een extra hoofd aan haar eigen hoofd.”
Bovendien vertelde hij dat dit de eerste succesvolle operatie was in Afghanistan waar ze een tweede schedel hebben verwijderd “Wij hebben geen goed materiaal”, zei hij. “Maar we zijn erg blij dat de operatie geslaagd is.”
De operatie zou tussen de €3000 en €4400 hebben gekost, maar de operatie was voor de familie gratis, omdat de familie het niet kon betalen. Foto