De ontwikkelingen in technologieland volgen elkaar in een rap tempo op. Heb je net de nieuwste telefoon, is er alweer een nieuwer model uit. Maar seksspeeltjes zijn eigenlijk al jaren hetzelfde. Een Nederlands bedrijf wil daar verandering in brengen met de Cum-O-Matic.

Het bedrijf uit IJmuiden wil vibrators en andere seksspeeltjes linken aan pornofilms. Een gebruiker moet de film niet alleen zien en horen, maar ook echt vóelen.

Daarvoor moet je dan wel speciale software op je computer programmeren en en een speciale film afspelen. Ook je oude vibrator moet de deur uit, er komt een nieuw speeltje voor in de plaats. Die wordt aangestuurd via een dongle, die je in de USB-poort van je computer moet steken.

Bij de lancering zijn er volgens het bedrijf 500 erotische films in het assortiment en drie seksspeeltjes: een tepelstimulator, een anale stimulator en een vibrator.

Volgens Cum-O-Matic is het idee een wereldprimeur. Maar er is nog wel een beetje hulp nodig. Vóór de lancering is nog 45.000 dollar (33.155 euro) nodig, waaraan iedereen via crowdfunding aan mee kan betalen. De teller staat nu nog op 0 euro.