Reizen met het openbaar vervoer moet weer wat leuker en positiever worden, vinden de Metro en Spits. Daarom maken ze vanaf woensdag een plekje op de voorpagina om 'happylines' te schrijven. Deze mooie gedachte of wens is dan een boodschap voor de volgende lezer, die hopelijk verder reist met een glimlach.
Het is de bedoeling dat je op de voorpagina iets moois schrijft, er een foto van maakt en deze foto twittert met #happylines. "Onze lezers gaan de morgen in het openbaar vervoer kleurenĒ, zegt hoofdredacteur Robert van Brandwijk. ďElke Metro of Sp!ts wordt door minstens 4 andere mensen gelezen. Je hebt dus met je regels effect op hun dag en met je #happylines op Twitter op honderden andere mensen", citeert Metronieuws.

Het idee komt van BelgiŽ. In BelgiŽ zijn ze al een week bezig met het schrijven van mooie gedachtes of lieve en ludieke uitspraken. Hier schrijven ze op achterkanten van treinkaartjes, op de gratis krant of op afgescheurde papiertjes. Door een foto te maken en op Twitter te zetten, gaan de berichten de wereld in.

De Belgische stationschef kwam op het idee doordat hij een treinkaartje vond, waar iemand "Have a good day" op had geschreven. Het leek hem fantastisch als iedereen dat zou doen, om zo een positieve draai te geven aan reizen met de Belgische spoorwegen NMBS. Er werd massaal gereageerd op zijn omroep en het is al een tijdje trending topic in BelgiŽ. Metro en Spits hopen in Nederland hetzelfde te kunnen bereiken. Foto