Een bruid uit het Engelse Yorkshire heeft op haar bruiloft haar hoofd kaal laten scheren voor het goede doel. De vrouw haalde via een online inzamelactie ruim 1500 euro op voor onderzoek naar kanker. De 31-jarige Roxy Greaves wilde al vanaf haar zestiende haar hoofd kaal laten scheren voor het goede doel, maar had nog geen geschikt moment gevonden. ”Het moest op een memorabele dag gebeuren, dus was onze bruiloft perfect”, aldus Greaves.
De vrouw riep vrienden en familie op om via internet geld te doneren. In ruil daarvoor liet ze als ludieke actie haar hoofd kaal scheren op haar trouwdag.
Haar man Mick was niet heel enthousiast over het idee, maar omdat het voor een goed doel was, gaf hij zijn zegen. Ongeveer een uur na het jawoord zette de bruidegom, in het bijzijn van zo’n tachtig genodigden, de tondeuse op het hoofd van zijn vrouw en schoor haar kaal.
Via een inzamelactie haalde het stel ruim 1500 euro op. Het echtpaar heeft zelf al een paar familieleden verloren aan kanker en wilde zich daarom inzetten voor het goede doel.