Plastic dat er voor zorgt dat bacteriėn binnen vierentwintig uur het loodje leggen. In sommige gevallen kan dat heel verfrissend zijn.
De Nederlandse ondernemer Michael van der Jagt bedacht het en lanceerde het plastic deze maand na vier jaar onderzoek in een Italiaans laboratorium.
Om het product in de markt te zetten richtte hij met zijn Italiaanse zakenpartner vorig jaar het bedrijf 'Parx Plastics' op. Deze maand lanceerden ze het 'wonderplastic' dat binnen 24 uur bacteriėn die op het oppervlak van producten zitten doodt.

Er zijn veel mogelijkheden met het 'nieuwe' plastic, volgens Van der Jagt. "Denk maar aan antibacteriėle tandenborstels, babyflesjes of lichtschakelaars. Vooral in hotels schijnen die erg smerig te zijn."

Van der Jagt heeft onlangs een Europese distributeur gevonden en werkt hij werkt inmiddels samen met een Chinese zakenpartner om zo ook China te kunnen veroveren met zijn plastic. Volgens de ondernemer staan ze daar te popelen om het plastic te gebruiken voor hun producten.

Er lopen op dit moment nog een aantal testen om te bekijken of het geschikt is voor meerdere potentiėle klanten. Zodra dat is afgerond, kan de productie beginnen, aldus Van der Jagt.