Na een overval tegen de lamp lopen, dat kan iedere overvaller overkomen. Maar na een overval tegen de lamp lopen, omdat je vóór de overval een selfie maakt met bivakmuts en mes is wel erg dom.
Toch wist de politie zo twee nichtjes van 17 in Zweden te betrappen. Zij besloten eind maart een hamburgerrestaurant te overvallen in het Zuid-Zweedse Halmstad. Ze wisten weg te komen met omgerekend 370 euro.
Tot zover ging de overval volgens plan. Maar door de politie ingeschakelde speurhonden wisten het tweetal te traceren in het huis van hun oma. Die dacht dat haar kleinkinderen net terug waren van een wandeling.
De tieners ontkenden de overval in alle toonaarden. Oók toen de agenten een zak geld én de selfie, een foto die je van jezelf maakt, vonden op de mobiele telefoon van één van de meisjes. De foto, genomen voor een spiegel, was een grapje, hielden ze vol.
De rechter trapte daar niet in. Dinsdag werd één van de nichtjes veroordeeld tot jeugddetentie. Hoe het met het andere meisje afloopt, is nog niet bekend. Foto