In het Indiase Baramati heeft een 61-jarige vrouw de marathon gewonnen op blote voeten en gehuld in een traditionele jurk.
Het was de eerste keer dat Lata Bhagwan Kare meedeed aan de wedstrijd en vlak na het startschot liet ze de rest al ver achter zich. Kare begon de wedstrijd op slippers, maar toen ze de ene verloor, trapte ze ook de ander uit……

Kare, in het dagelijks leven landarbeidster, had niet veel tijd om te trainen. Slechts enkele dagen voor de marathon werd ze door familie op de hoogte gesteld.

“Toen ik hoorde van deze wedstrijd, besloot ik mee te doen. Ik verzamelde al mijn moed bij elkaar en vertelde het aan mijn zoon. Eerst keek hij me gek aan, gezien mijn leeftijd, maar door mijn vastberadenheid, kreeg hij vertrouwen”, aldus de winnares tegenover de website DNA.

Organisator Sachin Satav: “We hadden natuurlijk nooit gedacht dat iemand zoals Kare de wedstrijd zou winnen. Dat was een aangename verrassing. We waren dan ook erg blij toen we de trofee aan haar konden overhandigen.” Filmpje