Presentatrice Floortje Dessing begrijpt waarom Wim Dijkshoorn en Merlijn Vuurop permanent naar planeet Mars willen verhuizen: "Ik snap het helemaal. Het zijn jonge mensen die hun levensplan nog niet ingevuld hebben. Ik kan me voorstellen dat je mee wilt in die grootsheid."
De Nederlandse jongvolwassenen vertelden dinsdagmiddag op Radio 1 over het feit dat ze door zijn naar de tweede ronde in de selectieprocedure van het bedrijf Mars One van ondernemer Bas Lansdorp. Dit Nederlandse project moet over 10 jaar de eerste kolonisten naar de rode planeet brengen. Lansdorp wil dat financieren door er een tv-show omheen te organiseren, inclusief afvalrace.

De vergelijking met SBS-programma Utopia is gauw gemaakt in het radiogesprek. Wim denkt echter dat het Marsproject minder populistisch zal zijn: "Het is geen realityprogramma zoals Utopia. Het zijn geen gekken die erheen gestuurd worden. Er zullen wel conflicten ontstaan maar niet zoals op tv."

De grote vraag aan de twee moderne avonturiers is: waarom wil je dit? Merlijn legt uit dat hij zich aangetrokken voelt tot het pionierschap: "Dit is zo'n grote stap voor de mensheid, daar wil ik bij horen." Het is niet zo dat hij weg wil van de aarde: "Ik wil vooral naar een andere planeet, dat is nog nooit gedaan."