Toen dolfijn Bella (9), wonende in het Six Flags Discovery Kingdom in Californië, hoogzwanger was, ontdekte de dolfijnenverzorgers dat zij geluidjes maakte die alleen voor haar baby bestemd leken. Sinds de bevalling vorige week maakt Bella dezelfde geluidjes voor haar baby.
De verzorgers hebben dit gedrag nooit eerder bij dolfijnen gezien en staan versteld. De geluiden die dolfijnen maken zijn uniek en individueel; ze worden door dolfijnen gebruikt om aan anderen aan te geven dat ze er zijn of om te communiceren met hun jong.
Bella was alleen in het zwembad en dreef vredig in het water toen zij de geluidjes maakte. Het viel op omdat de verzorgers stellen dat ze alle geluiden die de dolfijnen maken uit hun hoofd kennen. Holley Muraco, die in het Six Flags park verantwoordelijk is voor alle bevallingen, vertelde aan de Huffington Post: “Bella maakte het geluid aan het wateroppervlak. Misschien gebeurt het vaker dan wij weten, maar vermoedelijk dieper onder water.” Muraco is van plan hydrofoons in het water te plaatsen als er hoogzwangere dolfijnen zijn. “De geluidjes voor de baby’s zijn mogelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat zij de moeders na de geboorte direct herkennen in de groep.”
Muraco hoopt dat deze nieuwe ontdekking leidt tot meer stilte in de zee. Veel onderzoekers weten precies waar dolfijnen verblijven wanneer ze zwanger zijn en die informatie kan gebruikt worden om boten daar langzamer en stiller te laten varen.