Het Zweedse Hooggerechtshof heeft de laatste wens van een man doorkruist. De rechter verklaarde dat de sms-berichten die hij aan zijn aanstaande erfgenamen stuurde, niet geldig waren als testament.
De 27-jarige Zweed in kwestie bracht zijn laatste uren door met het via sms versturen van berichten aan zijn familie en vrienden met daarin de details wie er wat van hem moest erven. Volgens radiozender Sveriges Radio meldde hij aan zijn vriend Christoffer dat die zijn auto zou krijgen.

“We zijn er 100 procent zeker van dat dit is wat hij wilde. Hij had al zijn bezittingen verdeeld over iedereen met precies erbij wat en hoeveel iedereen kreeg”, aldus Christoffer. De familie van de man was het niet eens met de verdeling van de spullen zoals die in de berichten stond, en stapte naar de rechter.

In eerste instantie werd het sms-testament geldig verklaard, maar in hoger beroep werden de berichten alsnog ongeldig genoemd. Als de man zijn laatste wensen met een pen op papier had geschreven, waren ze wel geldig geweest, zegt een kenner.