Darlene Bishop, een bekende evangeliste op de Amerikaanse televisie, mag het voor de rechter gaan uitleggen. Vier van haar familieleden hebben haar aangeklaagd wegens de bewering dat God hun vader zou genezen hebben van keelkanker, zo berichtte de New York Times. De man overleed achttien maanden geleden.
Bishop gelooft heilig in de kracht van het gebed om ziektes te overwinnen. In preken, boeken en haar televisieshow, die uitgezonden wordt op diverse religieuze satellietkanalen, laat ze geen kans onbenut om te oreren dat God zelfs de meest dodelijke ziektes kan genezen.
In het boek 'Your Life Follows Your Words' gaat de evangeliste de persoonlijke toer op: ze doet het relaas hoe ze zelf door gebed borstkanker overwon, en ze vertelt ook over de genezing van haar broer. Het zijn de kinderen van hem die nu een rechtszaak tegen Bishop aangespannen hebben.
In het boek wordt met geen woord gerept over de dood van de broer. Bishop verklaart dat door het feit dat op het moment van publicatie haar broer al meer dan een jaar niet meer de kernsymptomen van zijn ziekte vertoonde. Maar toch wordt het boek op internet nog steeds aangeprezen onder de frase: "Hoe God haar genas van borstkanker en haar broer genas van keelkanker".
De vier kinderen stellen dat Bishop hun vader overtuigde om te stoppen met chemotherapie en zich in de plaats te verlaten op de helende krachten van God. En op hun tournee om konde te doen van het mirakel van zijn genezing, wisten beide dat de man van de artsen te horen had gekregen dat zijn ziekte terminaal was, beweren de kinderen.
Bishop zegt zelf dat de beschuldigingen "complete leugens" zijn. "Ik spoorde hem aan om te luisteren naar de artsen, maar hij weigerde medische verzorging", aldus de evangeliste.