In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is het afgelopen weekend een gsm-nummer geveild voor 7,8 miljoen dirham (1,5 miljoen euro). In totaal boden 700 mensen op het nummer 050 7777777, zo meldt nieuwsite 7daysinDubai.
Het nummer van 1,5 miljoen euro is nog niet geactiveerd, zo stelde de nieuwssite vanmorgen vast tijdens het bellen. 'Het door u gebelde nummer werkt nog niet. Controleer het nummer alstuiblieft en probeer het opnieuw,' zo luidde de boodschap.
De koper is een multimiljonair uit de Emiraten die anoniem wenst te blijven, zo verklaarde CEO Abdulla al Mannaei van veilingbedrijf Emirates Auction. 'Hij kocht het nummer omdat het gemakkelijk te onthouden is.'

Al Mannaei kan niet zeggen of de betaalde som geld een recordbedrag is voor een mobiel nummer. Officials onderzoeken dat nog. Volgens hem werd twee jaar geleden op een veiling in Koeweit bijna 3 miljoen dirham (588.000 euro) betaald voor een telefoonnummer. 'Dat nummer was nota bene nog gemakkelijker dan het nu verkochte.'
Voor de 1,5 miljoen euro krijgt de koper een pakket dat bestaat uit een maandelijks beltegoed van 22.500 minuten voor lokale gesprekken gedurende twee jaar, 2.250 internationale belminuten per maand, 22.500 lokale sms-berichten, 300 minuten gratis ontvangst van buitenlandse telefoonnummers en 100 GB per maand gedurende dezelfde periode.

De veiling in de Verenigde Arabische Emiraten had zaterdagavond plaats in twee luxehotels in Dubai en Abu Dhabi. Het telecombedrijf Etisalat bood er in totaal tien telefoonnummers te koop aan voor het goede doel. De ongeveer 700 genodigden brachten samen een bedrag bij elkaar van zo'n 13,55 miljoen dirham (2,65 miljoen euro).