Een student van Avans Hogeschool in Breda had vrijdagochtend zonder het te weten een opmerkelijke passagier in zijn auto. Een poes was meegereden met Robin Beijloos (25) uit Gorinchem naar Breda. Pas toen de student was uitgestapt, ontdekte de conciŽrge het dier achter de grill van de wagen.
"Toen ik wegliep van de auto hoorde ik een kat miauwen. Ik dacht dat het geluid uit de bosjes kwam. Gelukkig liep daar iemand van de conciŽrge. Die ontdekte dat het gemiauw uit de auto kwam", vertelt Beijloos.
De derdejaarsstudent Accountancy was toen al in het schoolgebouw. Even later werd door de speaker het kenteken van de derdejaars deeltijdstudent Accountancy omgeroepen met het verzoek of de eigenaar van de wagen zich wilde melden.

"Het leek ons verstandig niet meer met de auto te rijden om te voorkomen dat de poes gewond zou raken", legt Beijloos uit. Een brandweerwagen kwam ter plaatse met zes brandweermannen. "Zij schroefden wat moeren los waarna er ruimte was om het dier te bevrijden." Dat was erg geschrokken. "Zover we konden zien heeft ie niks overgehouden aan de rit."

Volgens de student moet de poes wel in Gorinchem in zijn auto zijn gekropen. "Ik ben rechtstreeks vanuit Gorinchem naar Breda gereden. Onderweg heb ik alleen bij enkele stoplichten stilgestaan. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de poes op die momenten in de auto is gekropen."

Het is niet bekend van wie de poes is. De student heeft vrijdagmiddag al bij enkele buren in Gorinchem aangebeld of zij weten wie de eigenaar van het dier is. Ook heeft Beijloos via social media een oproep gedaan.
De poes is door de Dierenambulance onderzocht en ondergebracht bij de dierenopvang in Breda. Het dier heeft geen chip.