De 54-jarige Mario is terminaal ziek. Zijn liefste wens was om afscheid te kunnen nemen van zijn geliefde giraffen in Diergaarde Blijdorp.
Mario verzorgde de giraffen in de Rotterdamse dierentuin bijna zijn hele leven, ondanks zijn verstandelijke beperking. Hij maakte het verblijf van de dieren schoon.
Mario is vanwege een terminale vorm van kanker zelf niet meer in staat om naar het verblijf van de langnekken te gaan. Stichting Ambulance Wens gaf hem de mogelijkheid om zijn liefste droom in vervulling te laten gaan. Zij zorgden ervoor Mario in zijn ziekenhuisbed afscheid kon nemen.
Op het moment dat het ziekenhuisbed waar Mario op ligt het giraffen-verblijf in rolt, gebeurt er iets moois. De beesten hebben door dat hun vriend er is en komen hem groeten. Eén giraf geeft de Mario zelfs een dikke kus. Je zag hem glunderen en stralen, vertelt Kees Veldboer, oprichter en directeur van de stichting. Bijzonder ook dat die beesten hem herkennen en aanvoelen dat het niet goed met hem gaat.
Na het vaarwel met de giraffen kreeg Mario nog de kans om gedag te zeggen tegen zijn collega’s. Heel mooi dat we op deze manier mee hebben kunnen werken aan de laatste wens van deze meneer, besluit Veldboer. Stichting Ambulance Wens zorgt er met een groep vrijwilligers voor dat niet mobiele terminale mensen nog één keer de dag van hun leven hebben.