Een man die door een park in Detroit liep, was geschokt toen de smeltende sneeuw tientallen dode, bevroren honden onthulde, die opgekruld lagen in foetale positie en vaak bedekt waren met littekens en snijwonden.
Nicole Litzelman, een besuurslid van de Detroit Animal Welfare Group, zei dat er ten minste 28 grote honden - vooral pitbulls en Mastiff bastaards - werden ontdekt toen de sneeuw begon te ontdooien. "Door de hevige sneeuwval in de maand januari, werden veel van deze overleden dieren hier weggegooid, omdat het heel gemakkelijk was om ze ongezien te lozen," vertelde ze de pers. "Ook was het een ongewoon koude maand waarin veel honden buiten doodgevroren zijn, waaronder veel honden die aan hun lot werden overgelaten en die daar zijn verhongerd."
"Dit is slechts een klein topje van de ijsberg," vervolgde ze. "Op dit moment zien we dit, omdat de sneeuw aan het smelten is. Ik weet zeker dat we heel wat meer lichamen in het park zullen vinden."
Er zijn foto's genomen van de dieren, maar die waren zo gruwelijk dat de pers de beslissing heeft genomen om ze niet te publiceren.
Litzelman vermoedt dat een groot deel van de honden, die werden gevonden in het River Rouge Park,een 484 hectare groot stadspark in Detroit, het slachtoffer is geworden van hondengevechten.