Een Chinese vrouw is zo gelukkig dat ze 'de ware' aan de haak heeft geslagen dat ze nu al tien jaar elke dag haar bruidsjurk aantrekt. Als je er het levensverhaal van de nu 47-jarige Xiang Junfeng op naslaat, is dit op het eerste gezicht ongewone ritueel misschien niet eens zo ongewoon.
Xiang Junfeng werd namelijk ontvoerd toen ze 18 jaar was. Haar kidnapper verkocht Junfeng vervolgens aan een oudere man met wie ze gedwongen werd te trouwen. Het meisje werd door haar 'echtgenoot' behandeld als een slaaf. Ze moest hard zwoegen op het veld. Als ze niet gehoorzaamde, werd ze in de boeien geslagen.
Na een vijftien jaar durende lijdensweg kon Junfeng ontsnappen en belandde ze in het plaatsje Liujiazhuang. Daar werd ze opgevangen door een dorpsbewoonster. Die stelde Junfeng voor aan haar broer Zhu Zhengliang. De vlam sloeg meteen over.
De twee trouwden in 2004. Een huwelijk dat voor Junfeng een ware zegen betekende. Om haar geluk te vieren, trekt ze sindsdien elke dag, al was het maar eventjes, haar bruidsjapon aan.
Foto