In februari plaatste de Amerikaanse Katheryn Deprill een foto met een oproep voor haar moeder die haar 27 jaar geleden te vondeling had gelegd bij een hamburgertent.

Katheryn heeft na de zoekactie op Facebook nu haar biologische moeder gevonden, meldt AP.

Net na haar geboorte, 27 jaar geleden, werd Katheryn ten vondeling gelegd in een Burger King in de stad Allentown in de staat Pennsylvania.

De oproep werd meer dan 30.000 keer gedeeld en binnen drie weken na de start van de zoektocht ontmoette Katheryn haar biologische moeder. Volgens haar was ze 'beter en liever dan ze ooit had kunnen hopen' en was ze 'intens gelukkig' bij het weerzien na 27 jaar.

Katheryn was niet boos op haar moeder omdat ze ten vondeling was gelegd bij het fastfoodrestaurant, maar startte juist de zoektocht om haar moeder beter te leren kennen. "Het was alsof ik mezelf in de spiegel zag," zegt de Amerikaanse na de ontmoeting met haar moeder.

De moeder vertelde haar dochter waarom ze haar destijds achterliet in de Burger King. Wat hier precies de reden voor is, wil Katheryn niet vertellen, wel zegt ze dat ze haar biologische moeder goed begrijpt.