Een liftwedstrijd voor Poolse jongeren is uitgelopen op een ware invasie op een camping in Amsterdam. Waar de campingeigenaar rekende op hooguit 100 jongeren, staan er nu ruim 600 Polen op zijn kampeerterrein.
"Het begon woensdagavond rond een uur of elf 's avonds", zegt Toon Weijenborg, beheerder van Camping Zeeburg. "Toen kwamen de eerste lifters binnen en het hield maar niet op. Ze bleven maar inchecken."
De Polen hadden van tevoren al afgesproken dat deze camping het eindpunt zou worden van de liftwedstrijd. "We zijn in januari benaderd door een Poolse organisatie. Ze verwachtten toen dat er 100 lifters zouden meedoen. 'Mooi, dan wordt het nog gezellig in de bar', dacht ik. Maar nu zijn het er opeens 600", zegt Weijenborg tegen RTV Noord-Holland.
Er is volgens de campingeigenaar sprake van een gezellige drukte. "Het is een enorm leuke sfeer. Het is niet zo dat ze allemaal ladderzat rondlopen, maar ze zijn wel gewend om enorm te drinken. Maar ze misdragen zich niet."
Omdat de camping rekende op veel bezoek, had Weijenborg al de nodige voorbereidingen getroffen. "Meer broodjes, meer schoonmakers en meer bier."