Waar veel puberende jongens voor het knapste meisje gaan, koos de 19-jarige Austin Dennison ervoor om zijn overgrootmoeder, de 89-jarige Delores, mee te vragen als date naar zijn eindgala. De vrouw moest haar eigen prom ooit missen vanwege de Tweede Wereldoorlog.
Ze wilde het altijd nog eens zélf meemaken – en die kans kreeg ze nu. Delores Dennison zag het eerst niet zitten om met haar achterkleinzoon mee te gaan naar het feest in Rockford, een plaats in de Amerikaanse staat Ohio, maar Austin haalde haar tóch over.
Ze was eerst een beetje terughoudend. Ik moest haar ervan overtuigen dat ik het meende en toen zei ze gelukkig ‘ja’. Ik vond dat ik haar mee moest nemen, vertelt Austin. Vol trots plaatste hij een foto op zijn Facebookpagina van hem met zijn overgrootmoeder op het gala. Daarbij schreef hij: Ik ben blij dat ik naar mijn ‘senior prom’ kon gaan, samen met zo’n geweldige vrouw. Ik dank God dat ik haar heb en dat Hij mij de mogelijkheid heeft gegeven om samen met mijn overgrootmoeder zoiets mee te maken. Haar eerste eindgala, en mijn laatste.
Delores is voor het eindgala druk bezig geweest met het vinden van een geschikte jurk: eerst keken we bij de meisjesjurken, maar dat was niets voor mij. Laten we zeggen dat jonge meiden zich niet kleden zoals ik dat deed in mijn tijd. Hoewel de overgrootmoeder van Austin niet veel energie had, is ze toch blij dat ze is gegaan. Uiteindelijk heeft de vrouw een groot deel van de avond met haar kleinzoon kunnen dansen. Voor de zekerheid had ze haar astma-inhalator en wandelstok mee.