De Amerikaan Jonah Falcon, de man met "de grootste penis ooit gemeten in een documentaire", stemt ermee in na zijn dood zijn geslachtsorgaan aan het "The Icelandic Phallological Museum" te schenken.

De 43 jaar oude Jonah Falcon uit Manhattan was een van de "sterren" uit de HBO-film "Private Dicks: Men Exposed". Zijn penis werd daarin gemeten en bleek iets meer dan 24 centimeter lang te zijn in rust, en iets meer dan 34 centimeter in erectie.

Het Icelandic Phallological Musuem had Falcon "eeuwige roem" aangeboden door zijn orgaan na zijn dood tentoon te stellen en Falcon heeft daar nu via de Huffington Post op gereageerd. "Ik voel me gevleid door de uitnodiging", zo schreef hij. "Ik stel de toewijding van uw museum aan de wetenschap ten zeerste op prijs, en het zou een eer zijn om mijn mannelijkheid tentoongesteld te hebben, hopelijk tussen het seksueel aanhangsel van een potvis en een ijsbeer... Ik hoop dat ik geen van die creaturen jaloers maak. Zou ik mogen voorstellen dat u de tentoonstelling 'Jonah en de walvis' noemt?"

Het "Icelandic Phallological Museum", dat vaak het penismuseum genoemd wordt, opende de deuren in de hoofdstad Reykjavik in 1997. Het heeft een verzameling van meer dan 300 penissen of delen van penissen van meer dan 93 verschillende dieren, waaronder 17 soorten walvissen, 7 soorten zeehonden en walrussen, een ijsbeer en een gorilla. Ze variŽren in lengte van 2 millimeter voor een hamsterpenis tot 180 centimeter voor een walvispenis.

Het museum is het geesteskind van Sigurdur Hjararson, een geschiedkundige die 37 jaar lang werkte als leraar en schooldirecteur voor hij het museum opende. Hij kreeg zijn eerste exemplaar, de penis van een stier, terwijl hij schoolhoofd was van een middelbare school.

"In naam van The Icelandic Phallological Museum zou ik willen zeggen dat we zeer dankbaar en gelukkig zijn om deze donatiebrief van meneer Falcon te aanvaarden", zei Hjortur Gisli Sigurdsson, de huidige conservator van het museum en zoon van de stichter.

Sigurdsson noemde Falcon "een fijn exemplaar" van de mannelijke soort. "Falcon is wijd en zijd bekend voor zijn grotere dan normale penis en het museum is de ideale plaats om, als de tijd gekomen is, hem tentoon te stellen en te bewaren voor de komende generaties. Meneer Falcons orgaan zal de collectie ten zeerste verrijken en het zal zeker een van de meest opmerkelijke stukken zijn", zo zei hij.

Het lid van Jonah Falcon zal niet de eerste menselijke penis zijn in het Penismuseum.

In een potje met sterk water staat de penis van Pall Arason, een IJslandse gids die in 2011 overleed op 95-jarige leeftijd. Conservator Sigurdsson gaf wel toe dat de verschrompelde overblijfselen niet meteen het meest indrukwekkende menselijk exemplaar zijn.

Nochtans was er geen gebrek aan kandidaat-donoren, en over de strijd om het eerste menselijke lid te worden in het museum, is zelfs een documentaire gemaakt: "The Final Member". De film volgt verschillende "donoren", onder wie Tom Mitchell uit CaliforniŽ, die de Verenigde Staten "met trots" wil vertegenwoordigen, en zijn penis, "Elmo" genaamd, dan ook heeft laten tatoeŽren met de "stars and stripes" van de Amerikaanse vlag.

Overigens is Jonah Falcon voorlopig nog niet van zin om een museumstuk te worden. Hij beheert een blog over games en tracht een carriŤre als acteur uit te bouwen. Hij heeft al geacteerd in onder meer "The Sopranos", "Law and Order" en "Melrose Place". Ook heeft hij al talloze aanbiedingen om in porno te spelen afgewezen.