Een vechtpartij tussen twee steenrijke zakenmannen houdt Australi in de ban. De op twee na rijkste man van het land ging op de vuist met de baas van een commercile omroep.
Het opstootje gebeurde afgelopen zondag bij het huis in Sydney van gokmagnaat James Packer, die dankzij casino's een geschat vermogen heeft van 4 miljard euro. Hij raakte daar slaags met de directeur van het televisienetwerk Nine, David Gyngell. De twee zijn al jarenlang vrienden.
Op beelden van de vechtpartij is te zien dat de twee met vuisten naar elkaar uithalen en elkaar tegen de grond werken. Een bewaker en chauffeur van Packer weten de twee na enkele minuten uit elkaar te halen.

De Australische media besteden uitgebreid aandacht aan de vechtpartij. Naar verluidt betaalde het concurrerende media-imperium van Rupert Murdoch zo'n 150.000 dollar voor de foto's.

Packer en Gyngell willen niks zeggen over de oorzaak van de ruzie. In een verklaring staat alleen dat Gyngell "niet boos bij Packer langs had moeten gaan" en dat de twee vrienden de ruzie inmiddels hebben bijgelegd.

Volgens Australische media ontstond de ruzie toen Packer een satellietwagen van het Nine-journaal bij zijn huis geparkeerd zag staan en de conclusie trok dat hij in de gaten werd gehouden. Toen Gyngell langskwam om het uit te leggen, raakten ze slaags.

De bestuurder van de satellietwagen zegt dat hij in de buurt woont en de wagen dicht bij huis had geparkeerd omdat hij de volgende dag weer vroeg aan het werk moest. Foto