Woensdagavond is er een conductrice mishandeld nadat ze een vrouw aansprak op het rookverbod. Dat schoot de vrouw uit Nijmegen in het verkeerde keelgat en ze vloog de conductrice samen met haar vier vriendinnen aan. De vijf zijn aangehouden door politie.
De vijf vrouwen (19 t/m 29 jaar) stonden rond 21.30 uur te wachtten op hun trein op het Arnhemse Centraal Station. Eén van hen stak een sigaret op in een rookvrij gebied. Een conductrice die langsliep sprak de rokende vrouw aan op haar gedrag, waarna er een woordenwisseling ontstond. Het bleef echter niet bij woorden, want al snel gingen de vijf vrouwen de conductrice te lijf.
NS-medewerkers die het zagen gebeuren schoten hun collega te hulp. De vrouwen dachten er echter niet aan om zich over te geven. Er ontstond een meidengevecht waarbij gespuugd, geslagen, gekrabd, aan haren werd getrokken en waarbij zelfs iemand in zijn kruis werd geschopt.
De politie kwam snel ter plaatse en arresteerde de vrouwen. Ze zitten voorlopig nog vast voor verhoor. Het NS-personeel heeft aangifte gedaan, meldt de politie.