Een dief heeft woensdagochtend een tunnel gegraven om via de kruipruimte een winkel in Utrecht leeg te halen. Voor zover bekend is er echter niets gestolen, meldt de politie woensdag.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie bij een winkel aan de Euterpedreef in Utrecht. Agenten zagen echter geen sporen van braak. Wel vonden zij naast het pand een mansgroot gat.

Tunnel kwam uit op een winkel
De agenten besloten het gat in te gaan omdat het vermoeden bestond dat de verdachte er mogelijk zou zitten. Toen de agenten de tunnel volgden bleek die uit te komen bij een tabakszaak.

De verdachte werd niet aangetroffen. Hij was gezien de zandsporen ook in de winkel geweest, maar dat leverde niet veel op omdat alle sigaretten achter slot en grendel zaten. Volgens de eigenaar van de winkel is er wel een laptop weg. Ook is er veel schade omdat de dieven kabels van alarminstallaties hebben doorgeknipt, meldt DUIC.

Sporenonderzoek heeft geen zin
Sporenonderzoek naar de inbrekers heeft geen zin omdat de agenten meteen de kruipruimte in zijn gedoken omdat ze dachten dat de dieven daar nog zaten. Daarom wordt gezocht naar getuigen die dinsdagnacht iets verdachts hebben gezien in de buurt van winkelcentrum Overkapel.
Foto