Een docent van de opleiding Communicatie en Multimedia van Avans Hogeschool uit Breda kan binnenkort een torenhoge rekening van de politie en dierenambulance verwachten. Hij gaf studenten de opdracht kuikens te dumpen in de stad.

Drie studenten zetten een doos met twee kuikentjes voor een woning, belden aan en renden weg, toen zij werden betrapt. In de kuikendoos zat een briefje met "Wij hebben kuikens gered van massaproductie. Helaas kunnen wij niet voor alle kuikens zorgen".

De 17-jarige Sven legt aan Omroep Brabant uit dat de actie bedoeld was om de reactie van mensen te peilen, als manier om aandacht te trekken voor de bio-industrie. De eerste reactie van mensen was echter om de politie te bellen. Die schakelde op zijn beurt de dierenambulance in.

"Ik rijd nu al bijna twee uur van de ene doos kuikens naar de andere", zegt dierenambulancechauffeur Martijn Korremans. Omdat de kuikens pas zes weken oud zijn, hebben zij speciale verzorging nodig. Dat wordt een duur grapje. De kosten worden verhaald op de docent die instemde met het bizarre project.