Het Utrechtse Griftpark stelde vorig jaar een streng dieet in voor de te dikke eenden. Het werkt. De overlast van de te dikke poepeenden is sterk afgenomen, meldt RTV Utrecht.
Doordat de eenden in het park veel brood kregen van mensen uit de buurt werden ze veel te dik en poepten veel in de vijver. Hierdoor veranderde het water bij de watervalletjes in het park in een grote vieze algendrab.

Parkmedewerkers staken hier een stokje voor. Alle ouders en kinderen in het park werd gevraagd om maximaal een half sneetje brood te voeren. Ook kwamen er borden om mensen bewust te maken van het probleem. Het Griftpark werd goed schoongemaakt en er kwam een grotere en zwaardere pomp om de doorstroming te verbeteren en de algengroei tegen te gaan.

Parkco÷rdinator is erg blij met het resultaat. "Ik zie veel minder mensen, veel brood geven. Ik moet af en toe nog mensen toespreken, maar vergeleken met vorig jaar is het echt afgenomen. Ik zie minder eenden en ook minder oversekste mannetjes. Dat krijg je namelijk als mannetjes te makkelijk te veel voer krijgen. Verder is niet alleen het water schoner, ook op de ligweide van de Grote vijver ligt nu minder poep", citeert RTV Utrecht.