Een chauffeur uit de Amerikaanse staat New York heeft zijn leven te danken aan het snelle handelen van een politieagent. De agent, die buiten dienst stond te tanken, wist hem uit zijn brandende auto te sleuren.

De 69-jarige man was achter het stuur onwel geworden, waarschijnlijk door een diabetische shock. Hij reed daardoor op volle snelheid in op pomp waar de agent stond.

Vijf klanten van het station raakten gewond door de botsing. De reddingsactie werd gefilmd door de bewakingscamera van het benzinestation.
Op de beelden is te zien hoe de agent in eerste instantie wegvlucht voor de vlammen. Zodra hij zich realiseert dat er nog een kans is om de bestuurder te redden, keert hij terug.

"Ik dacht niet na, het was instinct", aldus de agent, die lichtgewond raakte. "Hij was hulpeloos. Toen ik de deur opende zag ik dat zijn benen vastzaten en hij zijn gordel nog om had."

De agent had ook nog de tegenwoordigheid van geest om mensen uit de buurt van zijn auto te houden, omdat hij bang was dat zijn munitie zou ontploffen. De auto's van beide mannen brandden volledig uit.
Filmpje