Een Indonesisch café met nazi-attributen is opnieuw geopend. Vorig jaar moest het etablissement dicht na klachten. Aan de muur hangen nog steeds hakenkruizen en een portret van Adolf Hitler.
Eigenaar Henry Mulyana sloot zijn "Soldaten Kaffee" in Bandung op het eiland Java vorig jaar nadat verschillende media berichtten over obers in SS-uniformen en de nazi-symbolen die in zijn zaak hangen. Volgens de Jakarta Post zou zijn advocaat toen gezegd hebben dat de eigenaar het café wilde heropenen, maar dat hij alle hakenkruizen weg zou halen.
Bij de opening zaterdag bleek dat hij dat niet heeft gedaan. Tegen de aanwezige journalisten zei Mulyana dat alles wat er in het Soldaten Kaffee te zien is, legaal is. Naast een portret van de Führer hangen er nu ook portretten van de voormalig Britse premier Winston Churchill en Jozef Stalin, oud-leider van de Sovjet-Unie.
De eigenaar wil daarmee de zaak in een bredere Tweede Wereldoorlog-stijl brengen. "We hebben veel klanten uit Europa en die hebben daar geen problemen mee, omdat het hier in historisch perspectief te zien is", zei hij.
Het Soldaten Kaffee is genoemd naar een populaire uitspanning voor soldaten in het centrum van Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad werd toen bezet door de Duitsers.