Een 70-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagavond opgepakt omdat hij rondreed op drie banden en een kale velg. Een medeweggebruiker had de bejaarde man tot stoppen gedwongen omdat er vuur onder het voertuig vandaan kwam. De rechtervoorband van de auto bleek compleet van de velg te zijn verdwenen, meldt de politie zaterdag.
De auto bleek nog meer schade te hebben aan de rechtervoorkant. Bovendien was de man onder invloed van alcohol. De auto van de Groninger is weggesleept en hij mocht zijn rijbewijs bij de politie inleveren.
Tegelijkertijd kwam bij de politie een melding binnen van een 21-jarige automobilist uit Assen. Hij was op de A7 bij Scheemda zonder benzine komen te staan en had zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd om benzine te halen. Daarbij zag hij een auto zonder rechtervoorband voorbijrijden. Toen hij terugkwam bij zijn auto, bleek het voertuig aan de linkerkant zwaar beschadigd.
De aangehouden 70-jarige man ontkent verantwoordelijk te zijn voor de schade. De politie heeft beide auto’s voor onderzoek in beslag genomen.