In het Engelse Birmingham is gisteren een vrouw bevallen voor de deur van winkelketen Primark. Het ziekenhuis redde ze niet meer. Gelukkig is alles goed gegaan. De vrouw -wiens naam niet bekend is – is de trotse moeder van een gezonde dochter.
De hoogzwangere vrouw was alleen aan het winkelen in het centrum van Birmingham toen ze ineens heftige weeën kreeg. Op dat moment liep er toevallig een arts voorbij die de vrouw kon assisteren voordat de ambulance ter plaatse was. En dat was hard nodig, aangezien de baby niet lang op zich liet wachten.
Een nieuwsgierige menigte verzamelde zich rondom de vrouw. Eenmaal bevallen van een gezonde dochter, schoot een vrouw uit het publiek te hulp om het pasgeboren meisje op de borst van haar moeder te leggen. Ook het personeel van de Primark schoot te hulp door handdoeken en dekens te brengen, om de vrouw nog een beetje privacy te geven.
Voordat ze op een brancard de ambulance-auto in werd gereden, zwaaide de moeder naar haar publiek en bedankte hen. Ze werd overladen met geld, zo’n 400 pond. Dat vertelt een vrouw die in een nabijgelegen kledingzaak werkt en bij de bevalling was, tegen de BBC. Ook werd er luid geapplaudisseerd voor de nieuwbakken moeder.
Zowel moeder als kind zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, ze zijn beide in goede gezondheid. Zie de foto’s van de bevalling hier.