Hij heeft geen armen en geen rijbewijs. Toch heeft de Chinese meneer Guo al ruim 160.000 kilometer gereden zonder schade te veroorzaken. Agenten die hem deze week aanhielden, konden hun ogen niet geloven.
Meneer Guo werd in Hubei aangehouden omdat hij een politiecontrole probeerde te omzeilen, schrijft de Want China Times. Hij stuurde met zijn rechtervoet en bediende zijn pedalen met zijn linkervoet. Om de contactsleutel om te draaien, gebruikte hij zijn tenen.
De 45-jarige Guo verklaarde dat hij zijn armen op zijn 7de was kwijtgeraakt bij een ongeluk. Daarna had hij zichzelf aangeleerd om alles te doen wat andere mensen ook doen. En daar hoort autorijden dus bij: hij vervoert niet alleen zijn twee kinderen, maar ook familie, vrienden en kennissen die geen auto of geen rijbewijs hebben.
Helaas voor hem: volgens de Chinese richtlijnen is zijn handicap te ernstig om auto te mogen rijden. Maar de agenten die hem aanhielden, waren mild. In plaats van de maximumstraf voor rijden zonder rijbewijs, 15 dagen cel en een boete van omgerekend 320 dollar, kreeg hij een boete van omgerekend 80 dollar. En de agenten vroegen hem om niet meer zelf te rijden.