Een heuse heldendaad, dat was het, vindt Frans van Dijk uit Kampen. En daarom zette hij de man die vandaag bij het Hertenkamp in Kampen een hertje uit het water redde op Twitter. "Zo iemand verdient het om in het zonnetje gezet te worden."
Wie de held is, weet Van Dijk niet. Hij zag hoe de man eerder vandaag over het hek van het Hertenkamp klom om het jonge hertje dat in de problemen was geraakt, te redden. "Wij waren de hond aan het uitlaten toen we een hertje zagen staan, dat net geboren was", vertelt Van Dijk. "Het stond bij de moeder en plotseling viel het beestje om, zo het water in. Natuurlijk kon het diertje wel zwemmen maar dat zou ze nooit zo lang volhouden."
Omdat het voor een jong dier niet eenvoudig is om weer aan de wal te klimmen, dreigde het hertje te verdrinken. De moeder keek van een afstand gelaten toe, aldus Van Dijk die de dierenambulance besloot te bellen, maar die meldden tot zijn verbazing dat ze niet kwamen. "Ze mogen daar niet komen, kreeg ik te horen. Het Hertenkamp is van de gemeente dus hebben ze nog wel iemand van de gemeente proberen te bellen, maar toen dat niet lukte gaven zij het op."
Terwijl Van Dijk stond te bellen, klom een andere man over het hek en liep naar het water om het hertje eruit te halen. Dat lukte en het leek allemaal goed te gaan met het dier. De beheerder van Kinderboerderij Cantecleer waar het Hertenkamp onder valt, heeft het beestje nog even gecontroleerd en alles leek in orde. Moeder en jong zijn in ieder geval weer herenigd, vertelt Van Dijk.
Van Dijk wilde de heldendaad niet zomaar voorbij laten gaan en plaatste een foto van de hem onbekende held op Twitter.
Foto