Een Engelse vrouw diagnostiseerde zelf haar mondkanker met behulp van internet, nadat artsen de ‘kwaal’ af deden als een infectie.

Caroline Greaves, 46, liep rond met symptomen als moeite met slikken, een pijnlijke mond en oorpijn. De antibioticakuur die Greaves van haar arts kreeg voorgeschreven had geen enkel effect.

Ervan overtuigd dat er toch écht iets mis was, googlede de vrouw ‘orale kanker’.

Greaves: “Alle symptomen kwamen overeen.” De vrouw ging terug naar haar huisarts en drong aan op een verwijzing naar het ziekenhuis. Een week later bleek dat Greaves inderdaad een vorm van orale kanker had die was uitgezaaid naar de speekselklieren en lymfeklieren in haar nek. “Google is geweldig, het heeft mijn leven gered.”

De vrouw die samenwoont met haar man Damian (44) en zoon Ben (8 )onderging acht weken van slopende bestralingen en chemotherapie en kan nog steeds slecht eten en drinken. “Ik dwing mezelf om het toch iedere dag te proberen want ik moet mijn keel- en mondspieren sterker maken.”

Inmiddels is Greaves overgestapt naar een andere huisarts in de buurt van haar huis in Kirkby-in-Ashfield, Nottinghamshire.