De 'hoogste krottenwijk ter wereld' gaat dicht. In de levensgevaarlijke flat, dat in het centrum van Caracas staat, wonen nog ruim duizend arme families.

De Venezolaanse autoriteiten hebben gisterenavond bekendgemaakt dat met de ontruiming is begonnen. Meer dan 160 families zijn naar hun nieuwe huis in het zuiden van de stad gebracht.
Het pand is gammel en gevaarlijk. De 'Torre' was ooit bedoeld als kantorencomplex. Maar de ontwikkelaar, David Brillembourg, overleed in 1993 en door de Venezolaanse bankencrisis van 1994 strandde het project.
Het onvoltooide pand stond jarenlang leeg. In 2007 werd het met hulp van criminele bendes bezet door circa 2000 dakloze families, die het 'omtoverden' tot hun thuis. Ze bouwden er tot bijna de dertigste verdieping geďmproviseerde woningen.Veel bewoners willen liever blijven, ondanks de ongelukken met kinderen die door open trapgaten of liftschachten de dood hebben gevonden. Zeker een bewoner verliest ook zijn broodwinning, want in de parkeergarage van de Torre de David had hij een autospuiterij gevestigd.

Het gebouw was voor de regering een doorn in het oog. De torenhoge krottenwijk midden in de hoofdstad, werd symbool voor het falen van het beleid van de linkse populist president Chávez. Hij regeerde van 1999 tot zijn dood in 2013.
Filmpje