Twee Amerikaanse kajakkers zijn gisterochtend gestrand op een landingsbaan van de luchthaven JFK van New York. Ze waren op het water in de problemen gekomen en konden nergens anders heen dan het verboden terrein. "We waren gewoon 's nachts aan het kajakken. Toen verloren we twee peddels, nadat we waren omgeslagen", zei Jordan Crooms tegen de New York Post. "Met de enige overgebleven peddel zijn we naar het dichtstbijzijnde land gegaan." De twee omzeilden het peperdure beveiligingssysteem en werden niet gespot door de camera's en bewegingssensoren die indringers in de omliggende baai moeten opmerken.
Onderhoudsmedewerkers van de luchthaven vonden de twee en droegen ze over aan de beveiliging. De kajakkers kregen een dagvaarding en mochten daarna vertrekken. Ze moeten later voor de rechter verschijnen. Nachtelijke patrouilles rondom het vliegveld zijn vorig jaar geschrapt vanwege bezuinigingen. Afgelopen maand werd er korte tijd weer gepatrouilleerd, nadat een onoplettende kapitein tegen de lichten van een landingsbaan was gevaren. Inmiddels is er 's nachts geen beveiliging meer op het water.

Het is de tweede keer dat het detectiesysteem op het grondgebied van de luchthaven faalt om indringers op te sporen. In 2012 liep er al eens een man via twee landingsbanen de terminal binnen nadat zijn jetski was gestrand.