Paramount Pictures, een van de grootste filmstudio's ter wereld, heeft excuses aangeboden voor de filmposter van de nieuwe film Teenage Mutant Ninja Turtles. Op de poster springen de vier hoofdrolspelers van een exploderende wolkenkrabber. Onderaan staat de releasedatum van de film: 11 september. Een golf aan kritiek volgde.
De poster werd via een tweet van de Australische tak van Paramount Pictures online gezet, waarna deze ook op de Facebookpagina, met ruim zes miljoen fans, werd geplaatst. Na een grote hoeveelheid klachten werden beide posts verwijderd, maar screenshots ervan circuleren nog online.
"We betreuren het zeer dat we deze poster hebben gebruikt in onze marketingcampagne om de release van de film in AustraliŽ op 11 september te promoten", aldus Paramount Pictures in een statement aan persbureau Reuters. "De combinatie van de foto en de releasedatum was een fout. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen te kwetsen en we hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat de poster nog vaker gebruikt zal worden."
Op 11 september komt Teenage Mutant Ninja Turtles uit in AustraliŽ, precies dertien jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York.