De politie heeft zondagmiddag een 40-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden op verdenking van diefstal. Hij had eerder die middag samen met een aantal vrouwen geprobeerd om met een smoes in een woning van een bejaard echtpaar binnen te komen. Het echtpaar had dit door en stuurde de mensen weg. Vervolgens werd door hen via 1-1-2 de politie gewaarschuwd en konden agenten n van hen aanhouden.

De bewoners werden s middags geconfronteerd met een voor hen aantal onbekende vrouwen en een man. En van hen probeerde de bewoonster met een smoes af te leiden, zodat de anderen de woning konden gaan doorzoeken. Het echtpaar trapte daar echter niet in en stuurde ze weg.

Direct werd de politie gewaarschuwd via 1-1-2 en daarbij werd een goede omschrijving van de auto en de betrokken personen doorgegeven. De afgelopen periode deden zich in Noord-Nederland meer van dergelijke insluipingen voor en daarbij werd steeds dezelfde auto gesignaleerd. Ook in Appelscha ging het wederom om dit voertuig.

Meerdere agenten keken dan ook uit naar de auto en de inzittenden. Op de Hoofdweg in Smilde zagen ze het voertuig rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd vervolgens aangehouden. De 40-jarige man uit Veldhoven werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto werd in beslag genomen. De vrouwen die ook betrokken waren bij de insluiping werden niet meer aangetroffen. Nader onderzoek volgt dan ook. Het echtpaar deed aangifte. Door het alerte optreden is er vermoedelijk niets gestolen uit de woning.