Je parkeert nietsvermoedend je auto in Amsterdam en ineens stapt er iemand in en vraagt: "Kun je mij even naar de Zuidas brengen?" Geen zorgen, het is geen overvaller maar waarschijnlijk iemand die denkt dat je een Uber-chauffeur bent.
Uber is een alternatief voor een normale taxi, waarbij particulieren in hun eigen auto mensen vervoeren voor ongeveer de helft van het taxi-tarief. Via een app kunnen mensen er een bestellen, die je dan komt oppikken. In Nederland is het pas net ingevoerd maar in New York is het inmiddels een ingeburgerd fenomeen.
In New York is de service inmiddels zo populair dat mensen iedere auto waarvan ze denken dat het een Uber-taxi is aanhouden voor een ritje. Website Gawker schrijft over mensen die bijna gedwongen werden om een ritje te maken toen ze hun auto aan de kant zetten. Mensen worden vooral in verwarring gebracht als ze navigatie-apparatuur in de auto zien.
Mensen stappen gewoon in en schrikken zich vervolgens rot als blijkt dat het helemaal geen Ubertaxi is. Sterker nog, als ze erachter komen dat ze in de verkeerde auto gestapt zijn vragen ze gewoon of de bestuurder niet alsnog even een ritje wil maken. De meeste vergissingen gebeuren 's nachts in het uitgaansgebied, waarbij sommigen lukraak instappen en het zich gemakkelijk maken.