De 23-jarige Jude Medcalf hoeft niet meer de gevangenis in omdat hij daar veel te lang voor is. De crimineel heeft een groeistoornis en is 2 meter 13 lang.
De twintiger bracht 75 dagen in voorarrest door omdat hij voedsel en kerstcadeautjes uit een NHS kantoor had gestolen en een vrouw had aangevallen. Een rechter pleitte Jude vrij omdat hij het syndroom van Klinefelter heeft. Een groeistoornis die ervoor gezorgd heeft dat hij veel te groot is voor de gevangenisbedden en uniformen.
Jude moest nu 12 maanden een taakstraf uitvoeren en zes maanden met een avondklok leven om zijn straf uit te zitten. Toch kwam hij weer terug in de rechtszaal, hij hield zich niet aan zijn avondklok. Hij moet altijd tussen middernacht en zes uur s ochtends thuis zijn.
Wat er nu gaat gebeuren met Jude? Waarschijnlijk komt hij er goed vanaf. Hij heeft namelijk geen foute dingen gedaan toen hij zich niet aan zijn avondklok hield. Wel is dit een laatste waarschuwing, anders kan hij alsnog in de gevangenis belanden.
Foto (van de draaideurcrimineel)