Wat doe je als je een hond hebt en rector wordt op een universiteit die honden verbiedt? Dan zeg je gewoon dat jouw hond een hele grote kat is. En dan vindt iedereen het prima.

Het klinkt ongeloofwaardig, maar het lukte Roger Mosey op die manier om zijn hond YoYo mee te nemen naar zijn werk. En niet op de minste universiteit: Roger Mosey is de rector van een vestiging van de vooraanstaande Engelse Cambridge University.

Katten zijn wel toegestaan op Selwyn College, maar honden zijn daar al jaren verboden. Nadat Mosey op de universiteit was aangenomen, vroeg hij toch toestemming om zijn hond op het terrein te laten komen door het beestje gewoon een kat te noemen (maar dan een die blaft). Dat schrijft de BBC.

Het bestuur van Selwyn College ging akkoord. In de notulen staat te lezen: "De raad heeft het verzoek van de rector om een hele groot kat in zijn kamer toe te laten, goedgekeurd." Tot vreugde van Mosey, die de opmerkingen van studenten dat ze 'zijn hele grote kat leuk vinden' maar op de kop toe neemt.