De peperdure nieuwe politietoren in Brussel, waar onder meer de antiterreurcel huist, is bijzonder slecht beveiligd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door een woordvoerder van de politie.

Het badgesysteem van het gebouw zou erg makkelijk te kraken zijn. Zo zou het systeem in negen seconden te kraken zijn met een simpele smartphone. De politie zit verveeld met de zaak en eist dat de firma die de veiligheid in orde moet brengen dat ook onmiddellijk komt doen. ‘We hebben een toegangssysteem laten installeren dat moest voldoen aan zeer hoge normen. Maar toen het systeem werd geïnstalleerd, bleek uit de test dat er een paar hiaten in het systeem zaten. We hebben onmiddellijk bijkomende maatregelen getroffen en zullen nu samen met de beveiligingsfirma bekijken hoe we het probleem kunnen verhelpen’, vertelde woordvoerder Peter De Waele aan Radio1.

Om te voorkomen dat terroristen of andere personen met slechte bedoelingen de toren binnendringen, worden intussen politiemensen ingezet als 'deurwachters'.