Een verzorgingstehuis in Arnhem heeft de perfecte oplossing gevonden tegen het tekort aan studentenkamers Ún eenzame ouderen. Studenten en bejaarden onder een dak plaatsen.
Het verzorgingstehuis biedt de kamers goedkoop aan in ruil voor dertig uur per maand aandacht voor de ouderen. Het gaat om tien woonruimtes van 28 vierkante meter, een flinke oppervlakte voor een gemiddelde student. De huur bedraagt maar 75 euro per maand. Het enige wat ze verder moeten doen is de eenzame ouderen weer tot leven brengen. Spelletjes spelen of dansen is wat de bejaarden weer beter zou laten voelen.

Veel studenten kunnen zo'n goedkope en ruime kamer gebruiken, de kamertekorten zijn in heel Nederland een groot probleem. Arnhem, een opkomende studentenstad, kampt nu met hetzelfde tekort. Uit onderzoek van de Vereniging Studenten Arnhem was er in 2013 een tekort van 300 kamers. Volgens de gemeenteraad van Arnhem zit de stad nog niet in de problemen, als het vergeleken wordt de tienduizenden tekorten in Amsterdam en Utrecht.