Ze zijn al 72 jaar samen, maar nu zijn Vivian Boyack (91) en Nonie Dubes (90) eindelijk getrouwd. De twee vrouwen wisselden - in een rolstoel - hun geloften uit in de Amerikaanse staat Iowa.

Vivian en Nonie leerden elkaar al als kind kennen toen ze opgroeiden in het dorpje Yale, schrijft de lokale krant Quad-City Times. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Vivian werkte jarenlang als lerares, Nonie verdiende de kost als medewerker personeelszaken.

Tijdens hun lange relatie reisden ze naar alle vijftig staten van de VS, Canada en twee keer naar Engeland. "We hebben een mooie tijd gehad", zei Nonie tijdens het huwelijk, zonder iets los te laten over hun lesbische relatie in tijden dat dit niet vanzelfsprekend geaccepteerd werd - vooral in het conservatieve Iowa. Volgens haar kersverse echtgenote Vivian kost het 'veel liefde en hard werk' om een relatie 72 jaar goed te houden.

Het paar vindt zichzelf niet te oud om te trouwen. "Het is nooit te laat om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen." De staat Iowa staat het homohuwelijk sinds 2009 toe.