Een Amerikaanse docente die via haar Twitteraccount liet weten dat ze haar leerlingen soms 'wilde neersteken' of hoopte dat ze werden 'aangereden door een auto', hoeft niet de cel in.

Sinds 28 augustus, de dag waarop haar tweets naar buiten kwamen, is de leerkracht, Krista Hodges, met bijzonder verlof. Gisteren maakte de politie van Newark (CaliforniŽ) bekend dat ze†niet strafrechtelijk zal worden vervolgd om haar berichtjes op Twitter, meldt de Oakland Tribune.

Voorafgaand aan de zomervakantie verzuchtte Hodges op Twitter: 'Ik wil een paar kinderen neersteken. Is dat slecht? Nog 19 dagen.' In april liet ze weten wel toe te zijn aan een paar vrije dagen, weg van de scholieren, 'vooral van degenen die mijn geduld op de proef stellen & maken dat ik de trekker wil overhalen'. Ook schreef Hodges dat ze voor schooltijd nog even koffie ging halen bij Starbucks 'zodat ik straks wat heb om over die klootzakjes heen te gooien'.

Hodges heeft haar excuses aangeboden en gezegd dat haar berichtjes niet te serieus moesten worden genomen. Ze heeft haar account intussen verwijderd.