Een man uit Vlijmen combineert zijn passie voor antieke sprookjesboeken en zijn creativiteit tot een nieuw project: een écht sprookjeshuis, net als in de Efteling. In de achtertuin.
Scheve muurtjes, afgebrokkelde dakpannetjes, ouderwetse verfkleuren: het moet minstens net zo sprookjesachtig worden als in het Kaatsheuvelse pretpark. Het gebouwtje, 'Sprookjestuinhuis Huijze Spillebeen', staat in de achtertuin van Frank de Laat. Het attractiepark zélf ligt op slechts twintig minuten van zijn huis. Het ontwerp voor zijn sprookjeshuisje heeft hij zelf gemaakt. "Op die honderden prenten van Anton Pieck kun je een beetje zien hoe die details in elkaar horen te zitten."

Dat torenpuntje komt ook echt uit de Efteling en het dakkapelletje is gemaakt van een oude salontafel en een bankstel. Ook gebruikt Frank antiek hout uit Frankrijk en dakpannetjes van 200 jaar oud. "Bij de Efteling wordt dat hout zo nagemaakt, maar dit is écht origineel." Frank is nu twee jaar bezig met het huis. Het is nog lang niet af. "Het moet nog op een Eftelingse manier afgestuct worden, en er moet nog een deksteen op de klokkengevel. En de dakpannen moeten erop."
In de winter gaat Frank zich toeleggen op het interieur: zo moeten er boeken, meubeltjes, muziek én een kabouter in het huisje komen. "Hier sta je echt in het huisje, je kunt alles aanraken en je kunt er gaan zitten. Je staat er niet achter glas naar te kijken. En het hoeft niet snel af, ik heb alle tijd van de wereld."