Na een lange relatie, een romantisch aanzoek en spannende momenten voor de grote dag trouwde de Britse fotografe Grace Gelder afgelopen maart met zichzelf. Huh? Ja, echt waar.
Grace was zó klaar met afspraakjes en mislukte relaties, dat ze besloot zichzelf het jawoord te geven.
Gelder vroeg zichzelf in november 2013 ten huwelijk, op een bankje in een park in Londen. Niet lang daarna kocht ze een bruidsjurk en een ring, en organiseerde ze haar eigen grote dag op het Britse platteland. Daar trouwde ze in het bijzijn van vijftig gasten met zichzelf. Ze bezegelde het huwelijk met een kus op een spiegel.
De vrouw zegt dat ze, na zes jaar vrijgezel te zijn geweest, een geweldig goede relatie met zichzelf had opgebouwd. Met een vreemde trouwen en daar een hechte relatie mee opbouwen zag ze dan ook totaal niet meer zitten. Het idee om met zichzelf te trouwen kwam door het nummer Isobel, een lied van zangeres Björk, dat gaat over een vrouw die met zichzelf is getrouwd.
Alhoewel het huwelijk niet rechtsgeldig is, voelt de vrouw zich getrouwd. Gelder, die veel aan meditatie, dans, tantrayoga en andere manieren voor zelfontplooiing doet, ziet het huwelijk als een belofte aan zichzelf en voelt zich er gelukkig door.