De gouverneur van de staat São Paulo heeft de federale overheid toestemming gevraagd voor nieuwe noodmaatregelen om de stad São Paulo van water te voorzien. Door de extreme droogte van de afgelopen maanden is inmiddels 95 procent van de watervoorraad verloren gegaan.

Van het grootste waterreservoir van de stad, het Cantareira-reservoir, is de bodem inmiddels zichtbaar. Ook zijn tientallen oude autowrakken zichtbaar geworden die in de afgelopen jaren in het reservoir zijn gedumpt.

Gouverneur Geraldo Alckmin ligt onder vuur omdat hij het water niet op rantsoen heeft gezet. Volgens critici heeft hij dat nagelaten omdat hij bang was dat zijn herverkiezing in gevaar zou komen. Afgelopen zondag werd hij herkozen.

Volgens de BBC wil Alckmin nu ook het laatste restje water uit het Cantareira-reservoir halen om de Braziliaanse miljoenenstad van water te voorzien.

São Paulo probeert namelijk water te halen uit een rivierensysteem waar andere staten ook grotendeels van afhankelijk zijn. Zo krijgen Rio de Janeiro en Minas Gerais ook steeds meer last van de watercrisis.
Foto